• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda pred Borac: Teško stanje zbog štrajka!

Autori mondo.ba Autori Fena

Nikad duži štrajk igrača Slobode u posljednjih 20 godina sigurno je ostavio traga na formi ekipe, tako da se uoči važnog susreta s banjalučkim Borcem teško može prognozirati kako će crveno-crni odigrati ovu utakmicu.

 Sloboda - Borac, 8. kolo PL BiH, najava Mile Lazarević Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Šef stručnog štaba Mile Lazarević rekao je na konferenciji za novinare da je situacija u ekipi veoma kompleksna i da su igrači samoinicijativno odlučili odigrati susret sa Borcem, kako bi se spriječila bruka za klub, grad i njih same. 

"Štrajk je bio zbog finansijskih problema i opravdan je. Igrači imaju porodice, nemaju od čega da žive. Imali smo dosta razgovora, ali je malo šta riješeno. Došlo je do granice preko koje se dalje nije moglo. Koliko znam, dva-tri igrača su primila neki novac za stanarine, ostali još ništa", izjavio je Lazarević.

I pored toga, izrazio je očekivanja da će igrači dati maksimum kako bi se, uz podršku publike, ostvario pozitivan rezultat. Koliko će u tome uspjeti, ni sam ne zna.

"Imali smo plan kako da iskoristimo pauzu od dvije nedjelje, ali sve je propalo. Nismo odigrali ni utakmicu s Cibalijom u Vinkovcima. Umjesto da igrači i struka budu nagrađeni za dobar dosadašnji rad, dogodilo se ovo. Sad smo s formom praktično na početku i teško je predvidjeti šta će ekipa moći uraditi protiv Borca, jer su igrači fizički prazni", napomenuo je šef Slobodine struke, dodavši kako je i sam nudio ostavku ukoliko se smatra da nije ispunio očekivanja.

Iskusni Almir Bekić takođe je izrazio nadu da će igrači sutra ispuniti očekivanja navijača, jer su se vratili u trenažni proces i daće sve od sebe da opravdaju povjerenje publike.

"Nećemo blatiti obraz kluba i grada. Izaći ćemo na teren i maksimalnim angažovanjem pokušati doći do pozitivnog rezultata. Treba nam podrška navijača kao nikada do sada", naglasio je Bekić.

Utakmica Sloboda - Borac igra se sutra na Tušnju od 20 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 8. KOLO:

Subota:

Velež - Željezničar (16.30)
Čelik - Mladost
Radnik - Zrinjski
Sloboda - Borac (20.00)

Nedjelja:

Široki Brijeg - Tuzla siti (19.30)
Sarajevo - Zvijezda 09

TABELA: Željezničar 15, Tuzla siti 14, Sarajevo 14, Zrinjski 13, Borac 11‚ Radnik 9, Sloboda 9, Čelik 9, Široki Brijeg 7, Mladost 5, Velež 4, Zvijezda 09 3.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

SLOBODA POBJEDUJE

dva

@MILOS Dva razlike za njih, jer će Krunić kukavički ići na bod, primiće golove brzo i poslije se ne možeš vratiti da si pita kad se oni razigraju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC