• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: 50 miliona Srpskoj? Ne znam otkud to

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je ponosna što Srbija pomaže Srpskoj, ali da nije upoznata sa tim da će srpski entitet u BiH dobiti 25 miliona evra (oko 50 miliona KM) za tekuće potrebe budžeta.

 Brnabić: 50 miliona Srpskoj? Ne znam otkud to Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Vlada Srbije o tome nije donela odluku", rekla je Brnabić na pitanje novinara da prokmentariše to što se Milorad Dodik nedavno pohvalio da će od Srbije dobiti 25 miliona evra za tekuće potrebe budžeta u Srpskoj i pitanje da li je to kredit ili su u pitanju bespovratna sredstva i zašto se tako olako daju sredstva koja je neko morao ovde da štedi.

Brnabić je rekla da se ništa ne radi i ne daje olako i naglasila da vlada ne bi imala suficit i finansijsku stabilnost da je olako davala novac.

"Ništa se je daje olako, mislim da smo mogli još malo da povećamo plate, ali videćemo koliko možemo masimalno da to uradimo za penzije. Odlučili smo da više damo za infrastrukturu", rekla je ona dodajući da je Vlada zadržala konzervativan pristup kako se ne bi ugrozila makroekonomska stabilnost.

Istakla je da je ponosna što Srbija može da pomogne Srpskoj u projektima komunalne infrastrukture, izgradnje vrtića, bolnica, škola i drugih objekatima jer je važno za građane.

"Nisam vidjela to (za pomoć od 25 miliona evra) i nismo donijeli odluku Vlade. Mogu da pričam samo o stvarima za koje imamo odluku Vlade Srbije", zaključila je Brnabić.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, krajem prošlog mjeseca izjavio je da će Srbija pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.

On je rekao za Tanjug da je tih 25 miliona evra najveći i najznačajniji obim pomoći koji je Republika Srpska ikad imala od Srbije.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milenko

Radi se dijelom o kreditu, a drugim dijelom o bespovratnim sredstvima koja se koriste za infrastukturu kako bi RS zadrzala dio novca u budzetu.

MONDO REPORTAŽE