• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U budžetu RS 60 miliona KM više od plana

Autor SRNA

U budžet Republike Srpske prikupljeno je za 60 miliona KM više od plana i ta sredstva biće raspoređena predloženim rebalansom budžeta koji bi pred poslanicima Narodne skupštine trebalo da bude u oktobru.

"Rebalans je otpilike težak 60 miliona, toliko je više skupljeno prihoda i ti prihodi biće raspoređeni u skladu sa potrebama da bi se do kraja godine i ta sredstva pravilno rasporedila na budžetske korisnike", izjavila je ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Ona je istakla da je rebalans budžeta u izradi, da će ga Vlada usvojiti do kraja septembra, a da je planirano da pred poslanicima bude na oktobarskoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

ATV navodi da je budžet stabilan, iako Republici Srpskoj još nisu isplaćena dugovanja od indirektnih poreza koja iznose oko 60 miliona KM, redovno se izmiruju svi dugovi, a, prema riječima Vidovićeve, sve je to postignuto najviše zahvaljujući rastu prihoda, ali i suzbijanjem sive ekonomije.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Otisao

Vjerovatno su prihodi od guljenja koze onima koji najvise rade i privredjuju. Takodje tu spadaju i prihodi od odricanja BiH drzavljanstva koje se placa 700km ako se ne varam. Zelim srecu onima koji su ostali, trebace im.

Izrael

U budžetu RS 60 miliona KM više !!!Pa zašto onda zdravstvenim radnicima još kasne plate ,a o svim ostalim korisnicima koji zavise od vas suvišno je bilo šta reći.Znaju oni kako preživljavaju.

MONDO REPORTAŽE