• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alison, Ramos, De Liht... Procureo FIFA tim godine

Autor mondo.rs

Uskoro počinje gala veče u Milanu, proverićemo da li su ova saznanja "Marke" bila tačna.

Alison Beker (Liverpul) - Serhio Ramos (Real Madrid), Matijs de Liht (Ajaks/Juventus), Virdžil van Dajk (Liverpul), Marselo (Real Madrid) - Luka Modrić (Real Madrid), Frenki de Jong (Ajaks/Barselona), Eden Azar (Čelsi/Real Madrid) - Kilijan Mbape (PSŽ), Kristijano Ronaldo (Juventus), Lionel Mesi (Barselona).

Španska "Marka" objavila je ranije danas najbolji tim sveta za 2019. godinu, koji bi trebalo da bude pročitan ovog ponedeljka uveče u "Teatro alla Scala" zdanju u Milanu.

Gala ceremonija na kojoj će FIFA proglasiti i najboljeg fudbalera planete za ovu godinu, nakon što je pre godinu dana "The Best" nagradu odneo Luka Modrić i tako prekinuo decenijsku dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, počeće večeras u 20.30.

Kada je najboljih 11 u pitanju, upada u oko da nema fudbalera Mančester sitija, ali su tu navodno trojica fudbalera Real Madrida iz prošle i još jedan iz ove sezone, Eden Azar.

"Marka" tvrdi da je, uprkos još jednom pojavljivanju neizbežnih Mesija i Ronalda u finalu izbora za najboljeg fudbalera sveta, ove godine favorit debitant - defanzivac Liverpula i reprezentacije Holandije, Virdžil van Dajk.

On bi, ako su saznanja madridskog lista verodostojna, trebalo da postane tek drugi štoper proglašen za najboljeg igrača sveta posle Fabija Kanavara, kojem je to uspelo 2006. godine.

FIFA najbolje igrače, golmane, trenere i timove proglašava od 1991, u periodu od 2010. do 2015. ovaj izbor bio je objedinjen sa "Zlatnom loptom" koju tradicionalno dodeljuje magazin "France Football", a ove godine Mesi i Ronaldo pokušaće šesti put da trijumfuju u ovom prestižnom izboru i tako izbiju na čelo večne liste.

Anketa

Ko je zaslužio "The Best" nagradu?

  • Virdžil van Dajk

    16.52% (38)

  • Lionel Mesi

    65.22% (150)

  • Kristijano Ronaldo

    18.26% (42)

Ko je zaslužio "The Best" nagradu?

Rezultati

Najbolji fudbaler sveta:

finalisti

Virdžil van Dajk (Liverpul, Holandija)
Lionel Mesi (Barselona, Argentina)
Kristijano Ronaldo (Juventus, Portugalija)

ostali kandidati

Eden Azar (Čelsi/Real, Belgija)
Frenki de Jong (Ajaks/Barselona, Holandija)
Hari Kejn (Totenhem, Engleska)
Matijs de Liht (Ajaks/Juventus, Holandija)
Sadio Mane (Liverpul, Senegal)
Kilijam Mbape (PSŽ, Francuska)
Mohamed Salah (Liverpul, Egipat)

Iza njih su Zinedin Zidan i Ronaldo Nazario da Lima sa po tri, Ronaldinjo Gaučo sa dva trijumfa, dok su jednom za najbolje proglašavani Kanavaro, Romario, Džordž Vea, Luis Figo, Roberto Bađo, Rivaldo, Lotar Mateus, Marko van Basten, Kaka i prošle godine Modrić.

FIFA će proglasiti i najboljeg golmana u konkurenciji dvojice Brazilaca, Alisona Bekera iz Liverpula i Edersona iz Sitija, kao i nemačkog čuvara mreže Mark-Andre ter Štegena iz Barselone.

U finalu izbora za trenera godine našli su se isključivo menadžeri "zaposleni" u Premijer ligi, Pep Gvardiola (Mančester siti), Jirgen Klop (Liverpul) i Maurisio Poketino (Totenhem).

Izbor za najbolju fudbalerku sveta sprovodi se od 2001. godine, a ove u finalu su se našle Lusi Bronz (Engleska, Lion), Aleks Morgan (SAD, Orlando) i Megan Rapino (SAD, Sijetl).

Ostanite uz Mondo, pratićemo ceremoniju i proveriti u kojoj meri je "Marka" bila u pravu sa ovim "insajderskim" informacijama...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC