Da li ste probali ovako da ih spremite? Oduševiće vas!
Ako volite krmenadle, predlažemo vam da ih spremite na ovaj jednostavan način - drugačije su, a ukusne i sočne!
Verovatno već znate da jabuke idu odlično uz svinjetinu, ali isto važi i za kruške, što ovaj recept dokazuje!
Sastojci:
Dve krmenadle
Dve kruške
Čaša soka od pomorandže
Dve kašike smeđeg šećera
Kašika maslaca
Sveži ruzmarin
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većem tiganju, zagrejte ulje i propržite krmenadle sa svake strane, tako da se lepo karamelizuju. Prebacite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, posolite ih i pobiberite. Kruške prepolovite, uklonite im jezgro i poređajte ih oko mesa.
U sredinu krušaka stavite po komadić maslaca, prelijte sve sokom od pomorandže, pospite smeđim šećerom. Na vrh stavite ruzmarin, prekrijte jelo folijom i pecite na 180 stepeni 20 minuta, zatim otkrijte i pecite još 15-20 minuta.
Znate li vi za još neku dobru kombinaciju voća i mesa? Recite nam u komentarima!
Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.