• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Sljedeće sedmice spremna dokumentacija u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će do 28. oktobra, do polovine iduće sedmice, Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republici Srpskoj i zakazati sjednicu Narodne skupštine.

 Dodik: Sljedeće sedmice spremna dokumentacija u vezi sa vraćanjem nadležnosti Srpskoj Izvor: RTRS

Dodik je rekao da takve akcije ne ugoržavaju bezbjednost nisi dovode do destabilizacije, već su motivisane primjenom Ustava BiH.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je danas Narodna skupština donijela danas Zakon o lijekovima Republike Srpske, sa prelaznim zaključcima koji idu na to da se obezbijedi redovno snabdijevanje.

Dodik je podsjetio da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lijekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

Dodik je ocijenio je da je glavni tužilac BiH Gordana Tadić smijenjena pod direktnom instrukcijom SDA i smatra da je političko Sarajevo sa tim pretjeralo.

On je napomenuo da je Visoki sudski i tužilački savjet BiH to danas učinio bez ijednog srpskog i hrvatskog glasa, da je glasalo šest bošnjačkih sudija, te da je to pokazalo da entiteti treba da se ukinu.

On je naveo da se ovo može posmatrati i kao osvetnički potez, ali i pokazna vježba kako se može provesti svako ko se odupre Osmanu Mehmedagiću Osmici i Bakiru Izetbegoviću.

Dodik je na konferenciji za novinare rekao da pod direktnom kontolom Osmice i te službe ostvaruju svoj pakleni plan kako će putem Tužilaštva BiH procesuirati, a Suda BiH presuđivati.

"Mislili smo da će to jednog dana stati, ali oni nisu za dogovor", rekao je Dodik.

Dodik je na konferenciji za novinare poručio je da bezbjednosne snage Republike Srpske neće ulaziti na prostor Federacije BiH.

Dodik je istakao da Republika Srpska sve radi na očuva mir i ponovio da građani ne treba da budu zabrinuti.

On je rekao da političke akcije Republike Srpske ne ugrožavaju bezbjednost na bilo koji način.

"Sukoba nema i neće ih biti", ponovio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik se osvrnuo i na aferu kiseonik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je kiseonik koji se koristi u zdravstvenim ustanovama u Srpskoj potpuno ispravan, što je i potvrđeno, a da tome i dalje pričaju ljudi ogrezli u mržnji i provođenju probosanskog koncepta.

Dodik je pojasnio da to rade kroz nastojanja da priču o kiseoniku svedu kako je tu "neko imao nekakvu namjeru".

On je na konferenciji novinare u Banjaluci rekao da se stalno radi na obezbjeđivanju dovoljnih količina medicinskih sredstava za potrebe bolnica, a ukazao je i na to da Srpska ima dovoljne količine vakcina i da se može vakcinisati svako ko to želi.

"Vakcinacija danas u Srpskoj nije na zadovoljavajućem nivou, ali to je jedini način kako se može reagovati na pandemiju. Drugog načina nema. Pozivam na vakcinaciju, jer bez dovoljnog obuhvata vakcinacije nećemo moći da riješimo pitanje pandemije", poručio je Dodik.

On se osvrnuo i na primjedbe koje dolaze iz opozicije o velikoj smrtnosti u Srpskoj usljed pandemije virusa korona, rekavši da je u godinama prije pandemije, 2016, 2017. i 2018. godini u Srpskoj broj umrlih bio gotovo identičan broju onih koji su umrli u ove dvije godine pandemije.

"Prema nekim međunarodnim pravilima, rečeno je da se svako ko je dotaknut koronom, bez obzira na to da li je imao neizlječivu bolest, tretira da je preminuo zbog virusa korona", podsjetio je Dodik, dodajući da Republika Srpska samo primjenjuje međunarodne standarde.

Dodik je rekao i da je zastupljena haranga prema zdravstvenim radnicima, koji su u ovo vrijeme uradili veliki dio posla.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NasaRS

I tako... sve ce da bude isto kao i za onaj referendum 'o otcijepljenu'. Dizace se buka da se fokus skrene sa afera i stvarnih problema. Na kraju nista se nece ni desiti.

Fr

@Da ko tebi brani da uzmes Srbijanski pasos?

Da

Ti imaš pare da trkneš do Beograda šta god ti zatreba, imaš i srbijanski pasoš. Što će se ovdašnji narod suočiti sa poskupljenjima, otkazima, nemogućnošću liječenja, vađenja pasoša, tebe briga. Važno da ti izigravaš Baju. Opozicija je još gora nažalost. Grupa parazita koja se uvlači stranim ambasadama ne bi li se dokopali fotelja i radili isto ili još gore ne brinući brige za RS i narod.

MONDO REPORTAŽE