• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović tvrdi da Dodik pokušava da nas posvađa sa Srbijom

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da je veoma primjetno i izuzetno zabrinjavajuće što aktuelna vlast predvođena SNSD-om sve češće, "kroz svoje glasnike, upućuje teške riječi i na račun Srbije".

 Borenović Dodik pokušava da nas posvađa sa Srbijom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Zabrinjavajuća je ukupna pozicija u kojoj se Republika Srpska nalazi u aktuelnim geopolitičkim odnosima. Kako je aktuelna vlast vodi, Republika Srpska se nalazi u podređenom položaju, a politikom lutanja, različitim i kontradiktornim stavovima u zavisnosti od međunarodne adrese, postali smo i sredstvo za ostvarivanje tuđih interesa, ali što je najgore, i sredstvo pritiska na Srbiju i predsjednika Vučića, budući da se Srbija jedina u regionu nije pridružila sankcijama Rusiji", kazao je Borenović u saopštenju koje je danas dostavljeno iz PDP-a.

On je iskazao i razočaranje zbog izjava koje, navodi se u saopštenju, dolaze od režimskih analitičara i samozvanih eksperata, koji govore jezikom Milorada Dodika.

Povezano

"Svjedoci smo da pojedinci pokušavaju da nas posvađaju sa našom maticom, a to je kako vidimo, izraženo u stavovima samoprozvanog eksperta Galijaševića i raznih 'Vasića', Dodikovih ljudi iz sjene koji govore jezikom mržnje prema Srbiji, odnosno prema njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću", poručio je Borenović.

On pita: da li Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na ovaj način pokušava da nas posvađa i sa Srbijom?

"Nećemo to dopustiti u našoj Republici Srpskoj, nećemo iako ste mnogo puta to pokušavali. Gotovo je sa takvom politikom prevrtljivosti i razbijanja nacionalnog zajedništva i jedinstva", rekao je Borenović.

Salatić: Pravo lice SNSD

"Galijaševićevo javno suprotstavljanje inicijativi Otvorenog Balkana i negativan stav prema Aleksandru Vučiću zbog promocije ove inicijative, naručen očigledno po nalogu nekoga iz vrha vlasti Republike Srpske, otkrilo je pravo lice SNSD-ove politike", istakao je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije SDS.

"Očigledno je da je Galijašević izvođač radova u prenošenju stava kreiranog u SNSD-u. Optuživati Aleksandra Vučića da je otpisao Srbe iz regiona, kako tvrdi Galijašević, nezabilježen je nonsens i proizvod frustracije SNSD-a jer Vučić interese Srba na Balkanu posmatra na mnogo širi način od uskopartijskog pogleda na koji stvari posmatraju u SNSD-u", pojasnio je Salatić.

Šta je rekao Galijašević?

Analaitičar Dževad Galijašević je gostujući u programu Srpskog radija ''Čikago'' između ostalog rekao da je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije i da je Vučić ''legalizovao Kristijana Šmita'' kao visokog predstavnika. Takođe, komentarisao je da se Srbija odriče Kosova, Republike Srpske i interesa u Crnoj Gori zbog inicijative ''Otovreni Balkan".

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE