• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lideri" bez pokrića u RS: Predsjednici stranaka, a skupili tek par hiljada glasova

Autor Brankica Spasenić

Upravo završeni Opšti izbori u BiH donijeli su brojna iznenađenja, a dok jedni slave pobjedu, dobar pojedinačni ili stranački rezultat, drugi ne kriju nezadovoljstvo ili se uopšte ne oglašavaju u javnosti od trenutka kada su počeli pristizati rezultati.

 Predsjednici stranaka, a skupili tek par hiljada glasova Izvor: MONDO

Posljednji podaci Centralne izborne komisije BiH (CIK), na oko 84 odsto obrađenih biračkih mjesta za Narodnu skupštinu RS, pokazali su da neki predsjednici parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj ne uživaju posebnu podršku u narodu, te da se bez pokrića samonazivaju političkim "liderima".

Goran Selak predsjednik SPS-a je, prema do sada obrađenim biračkim mjestima, dobio manje od 2.000 glasova.

Možda će vas zanimati

Selak je posljednje četiri godine proveo u klupama Narodne skupštine RS, a prvo je ušao kao poslanik Socijalističke partije, da bi kasnije napravio "puč" u ovoj stranci i osnovao svoju stranku, prevukavši sa sobom još nekoliko dotadašnjih poslanika SP-a.

Uoči Lokalnih izbora 2020. godine održavao se u vlasti, ali ga je Milorad Dodik, nezadovoljan njegovim aktivnostima na tim lokalnim izborima, "izbacio" iz vladajuće koalicije.

Njegov doskorašnji stranački šef, a kasnije politički protivnik, predsjednik SP-a Petar Đokić, takođe se ne može pohvaliti posebnim izbornim rezultatima. S obzirom da se radi o čovjeku koji je decenijama na visokim funkcijama u vlasti, od predsjednika NSRS do raznih ministarskih fotelja, u svojoj izbornoj jedinici ostvario je za sada skroman rezultat od oko 3.800 glasova, ali ipak najbolji u svojoj stranci.

Vrlo skromno je, prema trenutnim podacima, u Banjoj Luci prošao i predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić sa osvojenih blizu 2.900 glasova. Bolje od njega su prošli Siniša Ilić ali i Kostadin Vasić, uprkos brojnim kontroverzama i negativnoj kampanji koje su pratile njegovo imenovanje na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Predsjednik Demosa i još uvijek aktuelni predsjednik skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, do sada ima osvojenih oko 2.600 glasova i po broju osvojenih glasova je šesti u svojoj stranci, dok duplo bolji rezultat ima Aco Stanišić koji ujedno ima i najbolji pojedinačni rezultat u Demosu.

Darko Banjac predsjednik NPS-a, stranke koja je prvi put izašla na ove izbore, a nakon što je Banjac napustio DNS (neposredno nakon što je stranka otišla u opoziciju), prema trenutnim podacima CIK-a ima oko 4.400 glasova.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE