• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontrolno prebrojavanje: Na red došli glasovi iz Laktaša i Novog Grada

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj "Zetri" do sada su prebrojani glasovi iz Bijeljine, Banjaluke, Doboja, Zvornika i Prijedora za nivo predsjednika Republike Srpske

 Brojanje glasova u Zetri: Na redu Laktađi i Novi Grad Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Slijedi brojanje glasova iz Novog Grada, potom Laktaša i dalje prema utvrđenom transportnom planu prijema izbornog materijala, rekao je zamjenik direktora ovog centra Adi Agić.

Pored toga, paralelno, dobili smo i ostale naredbe za brojanje glasova sa ostalih nivoa vlasti, i sada krećemo da radimo i te nivoe na osnovu podataka sa drugih opština, rekao je Agić večeras novinarima.

On je potvrdio da je CIK BiH danas donio još jednu naredbu da sa 15 biračkih mjesta treba da budu utvrđeni rezultati, što podrazumijeva rekalkulaciju vremenskog plana Glavnog centra.

Prema njegovim riječima, sve ono što je iz Prijedora stiglo na brojanje u Glavni centar je prebrojano, a za četiri mjesta nije transportovan materijal iz skladišta CIK, što ostaje da se provjeri.

On je dodao da je zbog toga otvoren proces brojanja glasova za Predsjedništvo BiH, Parlamentarnu skupštinu BiH i u nastavku druge smjene biće nastavljeno i brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Agić je rekao da bi rok za okončanje brojanja glasova sa opštih izbora u BiH, 22. oktobar, trebalo da bude ispoštovan za sve nivoe vlasti.

On je naveo da se činjenica da je povećan broj posmatrača odrazila na rad brojača, jer ih ometa buka, smanjena im je koncentracija, zbog čega su posmatrači zamoljeni da vode računa da što manje kontaktiraju svoje timove i da ne ometaju proces brojanja u sarajevskoj “Zetri”.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE