• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik poručio: Imovina RS je crvena linija, ko je dirne potpisao je odluku o secesiji

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je danas u Banjaluci, komentarišući pitanje imovine, da bi eventualno nametanje zakona od strane OHR-a, u ovoj oblasti, značilo momentalnu odluku o secesiji Repubublike Srpske, te da je imovina entiteta "crvena linija".

 Dodik poručio: Imovina RS je crvena linija, ko je dirne potpisao je odluku o secesiji Izvor: Borislav Zdrinja/Srna

"Znam da pokušavaju da insceniraju preko ovog lažnog (visokog predstavnika op.a.), koji prima platu 24.000 evra, da donese neki zakon na nivou BiH... Istog trenutka bi donio odluku o secesiji RS! Neka pričaju šta hoće. Istog trenutka, neka računaju da će se održati sjednica NSRS i ja ću predložiti odluku. Dirnete li imovinu, vi ste donijeli odluku o odvajanju. U toku noći ćemo donijeti odluku", rekao je Dodik.

Ponovio je svoj raniji stav da je pitanje imovine u BiH riješeno Ustavom BiH i da samo ono što joj je izričito dato, pripada državi, a ostalo entitetima, te da Ustavni sud BiH pokušava da otme imovinu RS.

Dodik je poručio da ovdje nije riječ o konfliktu, ali da bi se svaki "ulazak na teritoriju" RS smatrao agresijom.

"Mi nećemo ni milimetra nigdje ući. Mi ćemo Republiku Srpsku braniti. Srpska je naš grunt i naše vlasništvo. Mi se ne pripremamo za rat ali i ne gledamo svijet oko sebe kao ludaci, kao da se ništa ne dešava. Ono što je rekao reis-ul-ulema ga iz vjerskog vođe svrstava u militantnu ličnost. On je militantan jer poziva na oružje. A znamo šta kod muslimana znači militantan, spoj islama i oružja smo gledali u Siriji", poručio je Dodik.

Odbacio je sankcije koje su SAD uvele funkcionerima iz RS i kazao kako će njegov prijedlog biti da vladajuća koalicija razmotri odnos prema SAD, uz ocjenu da je ponašanje SAD prema ljudima u RS "ponižavajuće".

"Moj stav prema njima će biti rigorozan, ali ćemo izgraditi i zajednički stav", dodao je Dodik i posebno kritikovao posljednje sankcije koje su uvedene Draganu Stankoviću direktoru RUGIPP-a, ali i bivšem direktoru OBA, Osmanu Mehmedagiću.

"Protiv sam da se bilo ko stavlja na tu listu", naveo je Dodik koji je takođe na "crnoj listi" američkih institucija od 2017. godine.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pa da

Odjednom su počeli problematizovati Dejtonom riješenu stvar kako bi mogli RS blokirati svaki projekat pa čak i kuće koje pravimo da čekamo beskonačno neke dozvole iz Sarajeva a naše institucije i zaposlene na tim pitanjima raspustimo kao nepotrebne. To je pravo jačeg. Tako se igraju sa Vučićem i mic po mic približavaju ga kapitulaciji. Dodik je mudriji igrač, ne smiju oni gdje je tvrdo

MONDO REPORTAŽE