• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik poručio Sunaku: Britanci 30 godina podrivaju suverenitet BiH

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik RS Milorad Dodik reagovao na razgovor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i britanskog premijera Rišija Sunaka.

 Dodik reagovao na sastanak Bećirevića s Britancima Izvor: Mondo - Slaven Petković

Ranije danas, Bećirović je komentarisao mogućnost smjene Dodika, a Sunak je izjavio da je Britanija odlučna da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

"Ujedinjeno Kraljevstvo snažno podržava nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i poduzeće dodatne korake s ciljem zaštite mirovnog procesa i sigurnosti njenih građana", rekao je britanski premijer.

Dodik je na svom Twitteru prokomentarisao da "vjeruje da je britanski premijer Riši Sunak mislio na službenike svoje vlade kada je rekao da će Velika Britanija preduzeti mjere protiv svih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH".

"Britanski premijer u odgovoru na pitanje parlamentarke Kerns, muslimanske lobistkinje, kojoj zahvalnice uručuje lično reis (Husein) Kavazović, kaže da će Velika Britanija preduzeti mjere protiv svih koji budu ugrožavali suverenitet i integritet BiH. Vjerujem da je tu mislio i na službenike svoje vlade, koji skoro 30 godina podrivaju suverenitet BiH", napisao je Dodik.

Bećirović se sa Sunakom sastao u jeku političke krize u BiH, potaknute posljednjom odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je na inicijativu predsjednika RS-a Milorada Dodika usvojila zakon o izuzimanju ingerencije državnom Ustavnom sudu BiH na području Srpske.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Kao prvo ne mogu oni pomoci sebi da funkcionisu kao drzava a kamol nekome drugom.,a kao drugo pa britanci i jesu ti koji siju zlo na nasim prostorima vec dugo vremena. Od njih se moze samo ocekivati da pomognu federaciji da jos vise unazadi Republiku Srpsku nista vise. Ali karma je kurva.....,sve se vraca sve se placa kad tad.

MONDO REPORTAŽE