• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Bošnjaci nemaju saglasnost o rezoluciji o Srebrenici

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Bošnjaci nemaju saglasnost unutar BiH o rezoluciji o Srebrenici, kao i o glasanju u Komitetu ministara Savjeta Evrope o članstvu Kosova, što dovodi do podjela u BiH.

 Vučić o BiH i rezoluciji o Srebrenici Izvor: pink tv / screenshot

"Nije postignuta saglasnost ni za rezoluciju o Srebrenici pa šta ih briga. Pošto je, pretpostavljam, bošnjački predstavnik u Savjetu Evrope, oni će ionako da glasaju kako njima padne na pamet i briga ih", rekao je Vučić.

On je ukazao da ne postoji vlasništvo BiH nad dokumentom koji je ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija predao u UN.

"Nije ni pitao, naravno. Oni nemaju saglasnost unutar BiH. To znači podjele u samoj BiH", rekao je Vučić za RTS.

Vulić je istakao da se rezolucijom o Srebrenici otvara Pandorina kutija iz koje će izaći samo problemi i dodatne podjele u svijetu.

"Dan poslije toga će Rusi podnijeti zahtjev za rezoluciju kojom će se osuditi njemački genocid nad ruskim i sovjetskim narodom. I mi ćemo za to što su Nijemci uradili, i za to što su Hrvati uradili, i mnogi drugi", rekao je Vučić.

On je ponovio da je suština inicijative za donošenje rezolucije o Srebrenici kolektivna osuda srpskog naroda i dodatni pritisak na jednu suverenu zemlju koja ima svoje institucije i nije samo faks mašina koja potpisuje sve što joj je naređeno.

Vučić je najavio da će se sutra u NJujorku sastati sa predstavnikom Kine od koje očekuje snažnu podršku i sa najmanje 30 predstavnika pacifičkih zemalja, gdje, kako je rekao, Srbija nema dobru poziciju zbog propusta iz prošlosti.

"Ponosan sam kako se borimo danas. Borimo se do krajnjih fizičkih granica. Nemamo veću svetinju od Srbije, a nju branimo", zaključio je Vučić.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovan

Opa povucen komentar RS od sinoc. Sad me vec strah da je covjek u pravu za sve sto kaze.

RS

Sve su prilike da cemo morati u rat.,ne zato sto mi to zelimo nego zato sto to zapadu u ovom momentu odgovara. Rezolucija o Srebrenici.,prisustvo ISISA u federaciji i vehabija ciji je snimak upravo izasao kako vjezbaju gadjanje i to na poligonu vojske BiH.,pojacavanje Natovih trupa u BIH i svjesno ugrozavanje naseg naroda na sve nacine koji im padnu na pamet me navode da ozbiljno vjerujem u ovo sto pisem. Nadam se da grijesim ali sve cinjenice navode na suprotno.

MONDO REPORTAŽE