• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak se oglasio prvi put poslije izbora, šokiran je riječima jednog političara

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) Igor Crnadak pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika da upozna poslanike o tome šta mu je nuđeno u zamjenu za prestanak sudskog gonjenja.

 viber_image_2022-12-21_12-16-22-247.jpg Izvor: Mondo/Slaven Petković

Crnadak je današnje tvrdnje Milorada Dodika da mu je nuđeno da pristane na centralizaciju BiH u zamjenu za oslobađajuću presudu na Sudu BiH nazvao šokantnim. 

Najavio je da će od Kolegijuma NSRS tražiti da jednoglasno uputi poziv Dodiku da dođe na sljedeću sjednicu i upozna narodne poslanike o tome ko mu je, gdje i kada nudio da pristane na centralizaciju Bosne i Hercegovine i "djeluje na štetu Republike Srpske, kako bi bio oslobođen".

Povezano

"Ako bude potrebno, možemo imati i sjednicu zatvorenu za javnost, ali je važno da narodni poslanici dobiju punu informaciju o tome ko je pokušao na silu da mijenja Dejtonski sporazum i redukuje ustavne pozicije Republike Srpske", ističe Crnadak.

Kaže da su entitetsko glasanje, mehanizam vitalnog nacionalnog interesa, princip pariteta, konsenzus u Predsjedništvu BiH, kao i svi drugi dejtonski mehanizmi zaštite nedodirljivi i da se moraju zajedno braniti ako su napadnuti.

"Očekujem da će sutra ovaj stav podržati i sve druge parlamentarne partije iz Republike Srpske i da ćemo zajednički zauzeti čvrst i nepokolebljiv stav prema onima koji, eventualno, pokušavaju da zloupotrijebe jedan sudski proces kako bi ugrozili Republiku Srpsku, njene nadležnosti i ustavnopravni položaj", poručuje Crnadak.

Podsjećamo, Crnadak, koji je potpredsjednik PDP-a bio je nevidljiv tokom proteklih izbora i izborne kampanje. Tokom trzavica unutar PDP-a ranije ove godine odbio je da otvoreno podrži kandidaturu Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke, a u jednom trenutku nazvao ga je "kandidatom SNSD-a".

Stanivuković je prije nekoliko dana, gostujući na BN televiziji, izjavio da se čuo sa Crnatkom koji mu je čestitao na pobjedi.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE