• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: OHR trebalo zatvoriti još juče!

Premijer RS Milorad Dodik ocijenio je da OHR ne može nastaviti rad i da ga je trebalo "zatvoriti još juče".

 Dodik: OHR trebalo zatvoriti još juče! Izvor: MONDO

"OHR je trebalo zatvoriti još juče", rekao je Dodik, reagujući na najavu zatvaranja kancelarije OHR-a u Mostaru, koju je ranije najavio Visoki predstavnik Valentin Incko.

Predsjednik Vlade RS je istakao da su mnoge odluke, koje je donijela međunarodna zajednica u vezi sa BiH, bile u interesu Bošnjaka.

"Stanje atrofije u kojem se nalazi politički život u BiH produkt nekonsolidovanog djelovanja OHR-a u posljednjih nekoliko godina", izjavio je Dodik.

On je podsjetio da je OHR formiran Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji su potpisale RS, Federacija BiH, Srbija i Hrvatska, "koji su najpozvaniji da odluče kada visoki predstavnik treba da ode iz BiH".

"Ovdje se radi o uzurpaciji prava od strane međunarodne zajednice koja je formirala hibrid pod nazivom Savjet za provođenje mira /PIC/, kojeg nema u Dejtonu, ni u Ustavu, a ono je ipak, samo sebi uzelo zadatak da odlučuje do kad treba da ostane. Za mene je po svemu tome OHR mrtva masa", istakao je Dodik.

"RAK je agencija za političke obračune"

"Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) RAK je jedna od hibridnih struktura, napravljena po zahtjevu stranaca, koja se koristi više za političke obračune i sankcije u BiH, nego što radi po zakonu", smatra Dodik.

"Jedino što je brzo dogovoreno kada je RAK u pitanju je da Hrvat bude direktor te agencije. Prije tri godine, kada su lideri u BiH, pa i ja, prihvatili i potpisali sporazum po ovom pitanju, umiješali su se stranci zbog čega sada imamo direktora, čiji mandat dvije godine traje u nekoj nestvarnoj formi", rekao je Dodik.

Komentarišući nedavne odluke RAK-a u vezi sa Radio-televizijom RS (RTRS) i Federalnom televizijom (FTV), Dodik je rekao da se iz bizarnih razloga, poput procesa tehnoloških inovacija i digitalizacije, donosi odluka o kazni RTRS-a, a da se iz prvenstveno političkih razloga, koji odgovaraju stranim mentorima, uvrede za fašizaciju karakterišu kao sloboda govora.

RAK je RTRS-u u januaru izrekao kaznu od 100.000 KM zbog neovlaštenog korištenja frekvencije putem 61. UHF kanala na lokaciji Banjaluka - Pobrđe, koju je kasnije smanjio na 75.000 KM, a u vezi sa Federalnom televizijom (FTV) i video-klipom "Vidimo se u Bileći ", u kojem se predstavnici vlasti RS prikazuju kao nacisti, Agencija je zaključila da nije prekršen Kodeks o emitovanju RTV programa.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE