• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob u trebinjskom DNS, sutra sjednica predsjedništva stranke

Autor SRNA

Traju turbulencije u Demokratskom narodnom savezu (DNS) zbog sukoba predsjednika Gradskog odbora DNS-a Trebinje Petra Ivankovića i Jovice Vlatkovića, koji je prije nekoliko dana imenovan za izvršnog direktora za investicije i razvoj u "Elektroprivredi Republike Srpske".

 DNS Ivanković Vlatković Izvor: Mondo/B. Spasenić

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Petar Ivanković rekao je da Jovica Vlatković, koji je prije nekoliko dana imenovan za izvršnog direktora za investicije i razvoj u "Elektroprivredi Republike Srpske", nema podršku ovog gradskog odbora niti je član ove stranke, dok Vlatković sve demantuje i kaže da je dobio podršku stranačkih kolega, pa i predsjednika stranke.

Ivanković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da Vlatković nije dobio podršku ni od Gradskog niti od Regionalnog odbora ove stranke.

Možda će vas zanimati

"Demantujem da je on kandidat DNS-a jer je pomenuti gospodin izbačen iz Gradskog odbora DNS-a odmah poslije opštih izbora 2018 godine", rekao je Ivanković i dodao da je razlog isključenja Vlatkovića iz DNS-a to što je, kako kaže, radio protiv ove stranke, a za SNSD, te da je unio razdor u redove DNS-a.

Ivanković je naveo da o ovim pitanjima nije razgovarao sa liderom DNS-a Nenadom Nešićem. Vlatković sve Ivankovićeve tvrdnje demantuje i kaže da je član DNS-a, da ima podršku većine, a na prvom mjestu Nešića.

"Njegovo izlaganje je netačno. Ja sam član i Regionalnog i Glavnog odbora DNS-a i na osnovu prijedloga svih odbora i uz podršku presjednika DNS-a i Predsjedništva ja sam nominovan i izabran na funkciju koju od danas obavljam", rekao je Vlatković.

On tvrdi da je Ivanković danas izašao van okvira i Statuta stranke, te da on nije validni predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje jer nije, kako kaže, izabran prema Statutu ove stranke.

"O njegovoj sudbini će sutra odlučivati Predsjedništvo stranke u Banjaluci", rekao je Vlatković.

Ivanković je stranačkog kolegu Vlatkovića nazvao je "bečkim đakom", tvrdeći da njegova diploma nije validna, a Vlatković je i ove tvrdnje oštro odbacio i rekao da je diplomu pošteno stekao u Beogradu na fakultetu čije je sjedište u Beču.

Nadzorni odbor "Elektroprivrede Republike Srpske" imenovao je prije dva dana Jovicu Vlatkovića za novog izvršnog direktora za investicije u ovom preduzeću.

Vlatković tvrdi da je na ovu poziciju imenovan prema istoj proceduri po kojoj je prije nekoliko godina imenovan i Ivanković, koji je kasnije i smijenjen.

DNS sutra zasjeda zbog Ivankovića

U Banjaluci će sutra biti održana sjednica Predsjedništva DNS-a na kojoj će biti razmatrani postupci predsjednika Gradskog odbora ove partije u Trebinju Petra Ivankovića zbog istupa protiv stranačkih kolega, rekao je za Srnu predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je istakao da je vrlo moguće da će Ivanković biti isključen iz stranke, te demantovao Ivankovićeve navode da Jovica Vlatković, novoimenovani izvršni direktor za investicije u Elektroprivredi Republike Srpske /ERS/, nije član ove političke partije.

"Gradski odbor DNS-a Trebinje nema ingerencije da nekoga isključi iz partije, jer je to isključivo u nadležnosti Predsjedništva stranke", naveo je Nešić.

On je dodao da je Vlatković u ERS imenovan u skladu sa koalicionim dogovorom kao prijedlog DNS-a.

Petar Ivanković je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da Vlatković nema podršku Regionalnog ni Gradskog odbora DNS-a Trebinje za poziciju direktora u ERS-u, te da nije kvalifikovan za ovu funkciju.

Ivanković je rekao da je Vlatković iz Gradskog odbora DNS-a isključen u oktobru 2018. godine.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE