Omiljeni recept za piletinu: Sočno bielo meso, hrskava kožica i sos kao iz francuskog restorana! Sprema se za 20 minuta! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provjereni recepti

Omiljeni recept za piletinu: Sočno bielo meso, hrskava kožica i sos kao iz francuskog restorana! Sprema se za 20 minuta!

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Ovaj recept ćete pripremati iznova i iznova!

Izvor: YouTube/MyHealthyDish

Pileće bijelo meso često bude suvo kada ga grilujete ili pečete, ali uz ovaj recept, biće savršeno sočno, a kožica će biti hrskava!

Tajna je u nekoliko pažljivo odabranih sastojaka od kojih će nastati lagani sos, bogate arome. Ako volite piletinu, imamo još sjajnih recepata, spremite punjeno bijelo meso i pročitajte kako se prave pohovani pileći štapići.

Evo kako se priprema - odaberite omiljeno začinsko bilje kako biste jelu dali aromu, a na isti način možete spremiti i batake i karabatake, samo prilagodite dužinu kuvanja jer će bijelo meso brže biti gotovo.

Sastojci:

Dva pileća filea s kožicom
Tri čena bijelog luka
Jedan veliki limun
Dva decilitra bijelog vina
So, biber
Kašika maslaca
Začinsko bilje po izboru (majčina dušica, peršun, origano...)

Priprema:

Maslinovo ulje zagrijte na srednjoj vatri, meso dobro posolite i pobiberite s obe strane i položite ga u tiganj tako da je kožica dole.

Kada se fino zapeče, poslije pet minuta, meso okrenite, a u tiganj dodajte isjeckani bijeli luk, sok polovine limuna i ostatak limuna isječen na kolutove i zalijte s malo bijelog vina, da sastojci ne bi zagorjeli.

Kada tečnost ispari, dodajte ostatak bijelog vina, maslac i poklopite. Krčkajte još 7-8 minuta, pospite začinskim biljem i poslužite toplo. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop