• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Japanski recept za jaja, najpjenastije jelo koje ste ikad probali!

Autor Vesna Kerkez

Samo jedan sastojak i začini po ukusu, nevjerovatno!

 Japanski recept za jaja, najpjenastije jelo koje ste ikad probali! Izvor: YouTube/Screenshot

Omlet je jedno od jela koja mogu da se pripremaju na hiljade načina, svako ima neku svoju "caku", neki tajni sastojak koji ga čini još ukusnijim.

Japanski recept za ovo jelo garantujemo da nikada niste probali, a kada to učinite - više ga nikada nećete pripremati na tradicionalan način!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

5 jaja

so

2 kašičice šećera

puter

Priprema:

Razdvojiti bjelanca od žumanaca, u dvije činije i u svaki dodati prstohvat soli. Prvo ručno umutiti žumanca, a mikserom ulupati bjelanca u čvrst snijeg. Dodati kašičicu šećera i još malo umutiti. U žumanca takođe dodati šećer i još malo mutiti. Tiganj premazati puterom, izliti razmućena žumanca i uključiti ringlu na tihu vatru. Kada su žumanca blago pečena, preko istresti snijeg od bjelanaca, poravnati ga špatulom, poklopiti i ostaviti da se prži na tihoj vatri još pet minuta. Kad je gotovo, donja strana omleta treba da ldobije lijepu zlatnu boju, dok je bjelance vazdušasto. Istresti na tanjir, isjeći nožem na pola, pa preklopiti (bjelance preko belanceta).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop