Jelo čiji recept ćete ljubomorno čuvati od drugarica!
Posna jela su sada posebno aktuelna, a ovom poseban šmek daje aroma bijelog luka ...
Sastojci:
500 g posnih kora za pitu
500 g zelenih i crvenih paprika
100 g maslina
4 čena bijelog luka
maslinovo ulje
biber
so
Priprema:
Paprike ispjeći u rerni, oljuštiti i isjeckati. Ostaviti da se malo ocijede. Dodati isjeckane masline i bijeli luk. Ostaviti mješavinu da odstoji nekoliko sati (da bi se upile arome). U smjesu dodati so, maslinovo ulje i biber po ukusu. Koru premazati uljem na nju staviti drugu koru. Na drugu koru staviti fil, pa urolati. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Pite poslagati u nauljen pleh i peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Pečene pite poprskati vodom i prekriti da malo omekšaju.