Najukusnija posna pita zbog koje ćete zaboraviti na čuvenu krompirušu: Slano predjelo sa paprikama, za slave i post | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Najukusnija posna pita zbog koje ćete zaboraviti na čuvenu krompirušu: Slano predjelo sa paprikama, za slave i post

Autor Dragana Božić
Autor Dragana Božić

Jelo čiji recept ćete ljubomorno čuvati od drugarica!

Izvor: Prisntscreen/TV Prva

Posna jela su sada posebno aktuelna, a ovom poseban šmek daje aroma bijelog luka ...

Sastojci:

500 g posnih kora za pitu 

500 g zelenih i crvenih paprika

100 g maslina 

4 čena bijelog luka 

maslinovo ulje

biber

so

Priprema:

Paprike ispjeći u rerni, oljuštiti i isjeckati. Ostaviti da se malo ocijede. Dodati isjeckane masline i bijeli luk. Ostaviti mješavinu da odstoji nekoliko sati (da bi se upile arome). U smjesu dodati so, maslinovo ulje i biber po ukusu. Koru premazati uljem na nju staviti drugu koru. Na drugu koru staviti fil, pa urolati. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Pite poslagati u nauljen pleh i peći na 200 stepeni C, oko 15 minuta. Pečene pite poprskati vodom i prekriti da malo omekšaju.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kebab

Gdje da nađem sveže paprike zimi???

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop