• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovana piletina s limunom, hrskava spolja, a sočna iznutra (RECEPT)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Pripremite je već danas i oduševite ukućane!

 Pohovana piletina s limunom, hrskava spolja, a sočna iznutra (RECEPT) Izvor: YouTube/TasteShow

Recepti s bijelim mesom odličan su izbor ako želite brz ručak ili večeru, jer se sprema brže od bataka ili cijelog pileta, a možete mu dodati ukuse koje volite.

Recept koji vam mi predlažemo je hrskava piletina s limunom inspirisana kineskom hranom, ako želite tradicinalnije ukuse, spremite punjeno belo meso i pročitajte kako se prave pohovani pileći štapići.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Dva pileća filea
Kašika gustina
Dva decilitra bijelog sirćeta
2 kašike brašna
2 jaja
Jedan limun
2 kašike šećera
2 kašike meda

Priprema:

Piletinu isjecite na komade i izlupajte. Marinirajte je nekoliko minuta u sirćetu, soli i biberu. Ne brinite, neće "pokupiti" kiseo ukus, ali će je kiselina omekšati. Ocijedite piletinu, uvaljajte je u mješavinu brašna i jajeta.

U međuvremenu, limun pažljivo ogulite tako da skinete samo žuti deo kore. Isecite ga na tračice i iscijedite sok, pomiješajte sa medom, šećerom i gustinom.

Piletinu pržite u ulju dok ne postane zlatna i hrskava, a sos zagrijte u šerpi uz miješanje dok ne postane ujednačen. Poslužite toplu piletinu prelivenu sosom od limuna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop