• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znate li šta su ćevarci: Novi specijalitet u Hrvatskoj

Autor Dragana Božić

Nova vrsta ćevapa u Hrvatskoj

 Izvor: Samir Cacan/MONDO

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmjera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima.

Za ćevape su čuli svi u regionu, a ovo jelo od mesa je poznato i u svijetu. Upoznali smo se čak i sa hrvatskim “mljevenikom”, što je novi naziv za ćevap, doduše po malo izmijenjenoj recepturi, koji se služi u jednom zagrebačkom restoranu.

Međutim, na hrvatskoj kuhinjskoj sceni sada imamo i “ćevarke” – ćevape sa čvarcima, specijalitet koji se priprema na jednom imanju u Hrvatskoj.

Tvorac ovog starog, a novog jela kaže da je najbitnija razmjera mesa i čvaraka, dodaju se i određeni začini, a nakon pripreme na roštilju, služe se sa pinđurom, lukom i pogačama sa čvarcima, prenosi B92.

Međutim, ćevarci se mogu jesti i “s nogu”, prilikom čega se koristi lepinja, pa će se uskoro moći naći i u restoranima brze hrane širom Hrvatske.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop