• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jastučići od krompira: Hrskavi spolja i mekani iznutra

Autor Dušan Volaš

Jastučići od krompira odlična su grickalica ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.

 Jastučići od krompira recept Izvor: PRINTSCREEN/YT/N'OVEN - CAKE & COOKIES

Umjesto da kupujete čipseve koju su puni vještačkih aroma i aditiva napravite jastičiće od krompira, koji su još ljepši i ukusniji. Prave se od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Tijesto je slično kao za domaće njoke, a ovi jastučići od krompira će biti savršeno hrskavi spolja i mekani iznutra. Pored toga možete da ih poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa.

Sastojci:

500 g krompira
100 g brašna
so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite, isjecite na tanje kriške i skuvajte. Kada je krompir skuvan dobro ga procjedite, izgnječite viljuškom, posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Zamesite glatko tijesto, koje treba da bude mekše. Testo razvucite oklagijom na debljunu oko 2 centimetra, a zatim ga isecite na trake. Svaku traku isjecite na kockice širine takođe oko 2 cm i malo ih pritisnite viljuškom da dobije šaru. U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrijte, pa pecite jastučiće nekoliko minuta, dok ne dobiju lijepu hrskavu i rumenu koricu. Jedite ih dok su još vrući i po želji ih servirajte uz neki umak, kao što su kečap ili majonez.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop