Za Novu godinu poslužite ferero kolač u čaši i oduševite sve.
Poslije fantastične novogodišnje gozbe, kao što su pečenje, ruska, kiflice... na red dolaze kolači. Umjesto torte ili sitnih kolača odlučite se za desert koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U pitanju je ferero kolač u čaši, a njegova jednostavna priprema će vas oduševiti, kao što je i milione na YouTube-u.
Pravi se od svega par sastojaka koje svi vole. Uživajte!
Sastojci:
Za prvi sloj:
75 g čokoladnog keksa
Za drugi sloj:
250 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
1 puna kašika nutele
Za treći sloj:
100 ml slatke pavlake
100 g mliječne čokolade
Za četvrti sloj:
30-40 g lješnika
Za peti sloj:
200 ml slatke pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
mljeveni keks
ferero rošer kuglice
Priprema:
Keks izblendirajte, pa sipajte u čaše, otprilike 1,5 prst. Slatku pavlaku umutite sa šećerom i nuteleom, pa sipajte preko, ne do vrha, ostavite mjesta za ostale slojeve. Mliječnu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko. Stavite 30 minuta u frižider da se stegne. Preko pospite pečeni lješnik koji ste isjeckali. Posljednji sloj je umućena slatka pavlaka sa šećerom i vanilom. Dekorišite mljevenim keksom i ferero kuglicama.
(Stvar ukusa)