• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malo drugačija varijanta popularnog slatkiša: Sutlijaš sa kokosovim mlijekom

Autor Nikolina Damjanić

Umjesto kravljeg mlijeka probajte varijantu sa kokosovim - uživaćete sigurni smo.

 Recept za sutlijaš Izvor: Shutterstock

Sastojci:

1 konzerva kokosovog mlijeka (punomasno)

1 šolja bademovog mlijeka

1 šolja pirinča

2 kašičice cimeta

2 kašike šećera (možei meda)

1 čaša vode

Priprema:

U šerpu staviti kokosovo mlijeko, pa pred ključanje mlijeka dodati opran pirinač. Smanjite temperaturu i kuvajte još pet minuta. Dodajte čašu vode, i ostaviti da se lagano kuva još dvadesetak minuta. Miješajte sutlijaš, jer može da zagori i po potrebi stavite još malo vode.

Pred kraj stavite cimet, šećer i bademovo mleko. Kuvajte još 15 minuta.

Sačekajte da se ohladi i servirajte u činijice.

(Super žena)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop