Mini Pavlove tortice su idealno rješenje za neku proslavu.
Veruje se da je Pavlova torta prvi put napravljena u čast slavne ruske balerine Ane Pavlove, tokom '20. godina prošlog vijeka. Ova poslastica se pravi od umućenih bjelanaca, a preliva se filom od slatke pavlake i krem sira, pa se posipa svježim voćem. Hrskava korica i mekana unutrašnost, i iznenađujući sastojak, kao što je džem, plus osvježavajuće voće je čine apsolutno neodoljivom. Umjesto čuvenog klasika napravite mini verziju Pavlove torte, a ove slatke zalogaje možete da služite u bilo kojoj prilici.
Sastojci:
4 bjelanceta
1 kašičica limunovog soka
prstohvat soli
200 g šećera
1 kašika kukuruznog skroba
kivi
nar
1 kašika krem sira
200 ml slatke pavlake
20 g šećera u prahu
60 g džema
Priprema:
U bjelanca dodajte limunov sok i so, pa kratko umutite. Onda postepeno dodajte šećer i mutite dok dobijete čvrst šne. Sipajte skrob i opet kratko umutite. Sipajte smjesu u špric za kolače. Na plehu obloženom pek papriom oblikujte kolač kružnim pokretima tako da napravite rupu u sredini, a onda od ostataka napravite par puslica (pogledaj sliku). Pecite na 100°C oko 2 sata. Umutite krem sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu, a kivi isjecite, a nar oljuštite. Prvo u rupu od kolača sipajte džem, a onda i fil koji ste sipali u kesu za zamrzivač ili špric za kolače. Ukrasite kivijem i narom.
(Stvar ukusa)