• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao iz bakine kuhinje: Dva recepta za kompot od kajsija

Autor Dragana Božić

Ako do sada niste probali ili pravili kompot, pravo je vreme.

 Kompot od kajsija Izvor: Shutterstock

Iskoristite sezonu najraznovrsnijeg voća i napravite na vrijeme zimnicu. Sada je idealan period da se napravi džem i kompot. Nekada se kompot stalno služio umjesto soka i naše bake i deke su ga pravili sa posebnim uživanjem. Danas vam predlažemo da slijedite tradiciju i da vi napravite savršeno ljetnje osvježenje koje će se garantovano svidjeti i vašoj djeci.Naš izbor je kompot od kajsija, a nudimo vam recept bez i sa šećerom. Uživajte!

Kompot od kajsija

Sastojci:
1 kg kajsije
750 g šećera
1 l vode

Priprema:
Kajsije dobro operite, prepolovite i uklonite koštice. Potopite ih kratko u ključalu vodu, izvadite i odmah stavite u hladnu vodu da lakše ogulite kožu.Deset polovina očišćenih kajsija stavite u sterilisanu teglu, tako da unutrašnja strana bude okrenuta na dole. U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte dok se ne otopi, a onda prelijte kajsije. Tako uradite i sa drugom teglom.

Kompot od kajsija (bez šećera)

Sastojci:
1 kg kajsije
1 l vode
malo limunske kiseline

Priprema:

Na isti način kao u prvo receptu očistite kajsije, pa ih poređajte u sterilisane tegle. Ista količina kajsija ide u tegli i isto da budu okrenute na dole. U šerpu sipajte vodu i limunsku kiselinu, a ako želite dodajte malo meda. Kuvajte dok ne proključa, a onda prelijte kajsije. Dobro zatvorite.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop