Ukoliko nakon posla nemate previše vremena za pripremu ručka, možete napraviti verziju popularne paste karbonara, koja je vrlo jednostavna za pripremu i ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci:
-400 g špageta
-125 ml pavlake za kuvanje
-60 g parmezana
-parče slanine
-dva-tri čena bijelog luka
-kocka za supu
-dva jaja
-so
-biber
Priprema:
Nasjeckajte slaninu na manje komade i stavite je u dublji taganj da se prži na laganoj vatri oko pet minuta dok ne bude hrskava. Onda je izvadite i ostavite sa strane, a na toj masnoći propržite bijeli luk i dodajte kocku za supu.
U drugoj posudi skuvajte špagete, pa ih ubacite u ovaj tiganj. Umutite jaja, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber, pa prelijte preko špageta i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Pri serviranju dodajte parmezan i uživajte. Prijatno!
(Super žena)