• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podvarak sa šampinjonima - Savršeno ukusno posno jelo

Autor Nikolina Damjanić

Podvarak je jelo koje se pravi od kupusa ribanca, a često se služi zimi jer je tada idealno vrijeme za jela od kiselog kupusa.

Od kiselog kupusa možete da napravite specijalitete kao što su podvarak, sarmu... Podvarak se obično peče sa mesom i slaninom, jer ove namirnice daju poseban šmek, ali kako je u toku Božićni post možete da napravite jednako ukusno jelo i to sa pečurkama. Svi koji su probali podvarak sa šampinjonima imaju samo riječi hvale, a pravi se jednostavno i uspjeva svima.

Sastojci:

1 praziluk

1 kg ribanca

200 g šampinjona

120 ml vode

50 ml bijelog vina

Recept za podvarak sa šampinjonima:

Isjecite praziluk i propžite ga na ulju, a kada omekša dodajte ribanac koji ste prethodno isprali. Sipajte vodu i začinite po želji, pa lijepo promješajte. Kuvajte poklopljeno dok kupus ne omekša. U tiganju propržite sjeckane šampinjone, pa dodajte u kupus i promiješajte. Sipajte bijelo vino i zatim prebacite posudu sa podvarkom u rernu. Pecite na 180°C oko 15 minuta.

(Stvar ukusa)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA