Lako i brzo napravite jednu od najukusnijih pita sa kiselim kupusom.
Sastojci:
500 g kora za pitu
1 pakovanje kupusa ribanca
2 crna luka
50 ml vode
50 ml ulja
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno sjeckan crni luk. Kada on omekša dodajte ribanac i sipajte malo vode. Začinite po želji, pa kuvajte dok kupus ne omekša. Po potrebi dolivajte po malo vode.
Podijelite kore na 3 dijela po 7 kora. Zatim stavite jednu koru, poprskajte uljem i vodom, pa stavite drugu koru i ponavljajte postupak dok ne utrošite svih sedam kora. Na posljednju koru stavite nadjev i urolajte. Tako uradaite i sa preostalim korama. Treba da dobijete 3 rolata.
Poredajte pite u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagreijanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
(Stvar ukusa/MONDO)