Ako volite da jedete krompirušu ili postite, onda obavezno isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
800 g kora za pitu
200 ml ulja
200 ml vode
2 crna luka
1 praziluk
1,5 kg krompira
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, kao i praziluk. Kada on omekša dodajte krompir koji ste prethodno izrendali i dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa posle 5 minuta sklonite sa šporeta.
Uzmite jednu koru, premažite uljem, pa stavite drugu koru. Opet premažite uljem, pa stavite nadjev od krompira i luka. Urolajte i ređajte u pleh koji ste premazali uljem.
Pecite krompirušu u rerni na 250°C oko 10 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još 30 minuta.
Preostalo ulje pomiješajte sa vrelom vodom koju ste posolili i prelijte preko vruće pite.
(Stvar ukusa/MONDO)