Salata od krastavaca pravi se sa kiselom pavlakom i začinima, a može da bude glavni obrok tokom velikih vrućina.
Sastojci:
450 g krastavaca
1/2 srednjeg luka
1 kašika mirođije
60 ml kisele pavlake
1/2 kašike limunovog soka
1 čen belog luka
1/2 kašičice morske soli i prstohvat crnog bibera
Priprema:
Za salatu prvo isjecite krastavce na kolutove. Prebacite ih u staklenu činiju, isjeckajte luk i prebacite u činiju sa krastavcima. Potom vrlo sitno nasjeckajte mirođiju, ubacite je u činiju pa dodajte kiselu pavlaku, sok od limuna i sitno narendan čen bijelog luka. Sve dobro izmješajte i začinite solu i biberom po želji. Ukoliko vam se dopala ova salata, možda ćete željeti da napravite i salatu od boranije sa domaćim majonezom.
(Stvar ukusa/MONDO)