Pita sa jabukama i medom je savršena za period zime, zamirisaće kuću i uživaćete u ukusima.

Sastojci:
- 240 g brašna
- 1 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 320 g šećera, podijeljena upotreba
- 2 velika jajeta, lagano umućena
- 8 kašika putera, otopljenog
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 1 kašičica mljevenog cimeta
- sok od 1/2 limuna
- 3 do 4 kisele jabuke
- 1 kašika meda
Recept za pitu sa jabukama i medom:
Za ovu pitu zagrijte rernu na 190 stepeni C. Obložite tepsiju papirom za pečenje i premažite uljem. Umutite brašno, prašak za pecivo, 240 g šećera i so. Umiješajte jaja, puter i vanilin ekstrakt. Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju.
Iscijedite limunov sok. Oljuštite jabuke, isijecite ih i nasijecite na tanke kriške u činiju. Dodajte cimet i šećer i miješajte da temeljno prekrijete svaku krišku jabuke. Poredajte kriške jabuke na tijesto u redovima koji se preklapaju, lagano ih pritiskajući u tijesto.
Pecite 30-35 minuta, dok čačkalica ne bude čista. Ohladite u tepsiji na rešetki 10 do 15 minuta. Premažite površinu pite medom. Isijecite na kvadrate i servirajte sa šlagom ili sladoledom, po želji.
(Stvar ukusa)