• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedlog za današnji ručak: Zapečena rebarca sa krompirima

Autor Lena Sudar

Zapečena rebarca sa krompirima su pravi specijalitet koji možete da napravite kod kuće.

 ecept za zapečena rebarca sa krompirima Izvor: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 800 g svinjskih rebara
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašičice mješavine suvih začina
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu

Recept za zapečene krompire sa rebarcima:

Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isijecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mješavine suvih začina i mljeveni crni biber po ukusu.

Sve izmiješajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isijecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.

Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Poslije sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni.

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:45
Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako
Izvor: Instagram/appetizing.tv
Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop