Zapečena rebarca sa krompirima su pravi specijalitet koji možete da napravite kod kuće.

Sastojci:
- 1,5 kg krompira
- 800 g svinjskih rebara
- 2 kašike majoneza
- 2 kašičice mješavine suvih začina
- 1/2 kašičice soli
- biber po ukusu
Recept za zapečene krompire sa rebarcima:
Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isijecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mješavine suvih začina i mljeveni crni biber po ukusu.
Sve izmiješajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isijecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.
Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Poslije sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni.
BONUS VIDEO
StvarUkusa