• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina u sosu od parmezana i bijelog luka

Autor Lena Sudar

Piletina u sosu od parmezana i belog luka je savršen i brzinski ručak.

 Piletina u sosu od parmezana i bijelog luka Izvor: prt scr / yt / Рецепти за месо

Sastojci:

Za piletinu:

  • 500 g bijelog mesa (2 velika filea od po 250 g)
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica slatke paprike u prahu
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera

Za sos od parmezana i bijelog luka:

  • 3 čena bijelog luka, sitno isjeckana
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml pilećeg bujona
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica sjeckanog peršuna
Zašto je korisno jesti piletinu?

Piletina je bogata proteinima i esencijalnim nutrijentima, ali nutritivna vrijednost varira u zavisnosti od dijela piletine i načina pripreme. Pileća prsa su poznata po visokom sadržaju proteina i niskom udjelu masti, dok bataci i karabataci imaju više masti. Pored proteina, piletina sadrži vitamine B grupe, fosfor, kalijum i selen.

Recept za piletinu u sosu od parmezana i bijelog luka:

Kako biste pripremili piletinu, prvo osušite i isijecite na dva tanja dijela bijelo meso. Začinite solju, biberom i paprikom u prahu. Lagano premažite brašnom. U tiganju zagrijte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednjoj vatri 4-5 minuta po strani dok ne porumeni, pa je stavite na stranu.

Zatim pripremite sos. U istom tiganju kratko propržite sjeckani bijeli luk dok ne zamiriše. Deglazirajte pavlakom za kuvanje i pilećim bujonom. Umiješajte senf i parmezan, dok sos ne postane lijep i kremast.

Dodajte zatim limunov sok i dobro promiješajte. Zatim vratite piletinu u sos i krčkajte zajedno oko 5 minuta. Pospite sjeckanim peršunom i uživajte. 

BONUS VIDEO

Pogledajte

00:19
Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje
Izvor: TikTok/hungryhappens
Izvor: TikTok/hungryhappens

StvarUkusa

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop