• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slana torta od pirea i piletine – izgleda kao slavska, pravi se za svaki dan

Autor Aleksandra Ljubičić

Slana torta od pirea, piletine i povrća izgleda kao praznično jelo, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje već imate kod kuće.

 Recept za slanu tortu koja izgleda kao slavska Izvor: Printscreen/Youtube/Recetas de Esbieta

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 1 šargarepa
  • 4 kuvana jajeta (3 za salatu, 1 za dekoraciju)
  • 1 pileći batak bez kostiju (pržen ili pečen)
  • 1 konzerva mariniranih pečuraka 
  • 130 g tvrdog sira
  • 4 kašičice majoneza
  • 3 lista bosiljka
  • 2 čena bijelog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crna maslina
  • 10 grančica vlašca
  • So, mljeveni crni biber, paprika po ukusu

Priprema:

Slane torte ne moraju da podrazumijevaju kore, pečenje i složene pripreme. Ova varijanta se pravi od pirea, salate od mesa i povrća, i slaže u kalup kao prava torta – jednostavna, a izgleda svečano. Idealna je za posluženje kad želite da iznenadite goste nečim neobičnim, ali lako dostupnim.

Savjet:

Za najbolji ukus, tortu napravite dan ranije da se svi ukusi prožmu i masa dobro stegne.

Oljuštite krompir, isjeckajte na kocke i skuvajte u slanoj vodi dok ne omekša. U međuvremenu, skuvajte i jaja dok ne budu tvrdo kuvana.

Skuvani krompir ispasirajte u pire, dodajte sitno sjeckani vlašac, so, biber i maslinovo ulje. Dobro promiješajte i utisnite polovinu pirea na dno kalupa sa odvojivim stranicama, ravnomjerno raspoređujući.

Pileći batak ispecite i iscjepkajte na manje komade. Šargarepu i kuvana jaja narendajte, a pečurke sitno isjeckajte.

U velikoj činiji pomiješajte pečurke, jaja, šargarepu, piletinu, narendani sir, majonez, sitno sjeckani bosiljak i bijeli luk. Začinite paprikom, biberom i po potrebi još soli. Rasporedite pripremljenu salatu preko sloja pirea u kalupu. Preostali pire utisnite na vrh, ravnomerno ga raspoređujući da prekrije salatu. Dekorišite sa malo pečuraka, i preostalim jajetom. Jaje isecite po dužini na pola, od crne masline napravite oči i nos za miša, a od sira uši. Ostavite tortu u frižider da se stegne najmanje jedan sat prije služenja.

Bonus video

Pogledajte

00:48
Slana torta sa tost hlebom i krem sirom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Pročitajte još

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop