Da se ne biste blamirali kad naručite kinesku hranu, u nekoliko koraka savladajte tehniku korišćenja kineskih štapića za jelo.
Većini ljudi korišćenje štapića deluje kao Špansko selo, ali zapravo nije toliko teško.
Na otvorenu šaku stavite štapiće, tako da ih pridržavate palcem, kažiprstom i srednjim prstom. Da biste uzeli hranu iz tanjira, potrebno je da štapiće razdvojite jedan od drugog, a to ćete uraditi na sledeći naćin: palcem jedan štapić držite "fiksiran", a drugi pomerate koristeći palac i kažiprst.
Ako vam sve to zvuči komplikovano, pogledajte postupak u videu, biće vam jasnije.
I još nešto - ako negde dobijete štapiće koji su na gornje kraju spojeni drvetom, neka vas to ne buni jer je to zapravo držač za štapiće. To naizgled nepotrebno parče drveta odlomite, stavite na sto o naslonite štapiće na to.