Naš martovski gurmanski specijal nastavljamo receptom za jelo koje je uobičajeno za doručak, ali slobodno možete da ga jedete i za ručak i večeru.
U saradnji sa Staropramen pivom naš kuvar Peđa Tošić kreirao je slasni pivski tost.
Prvo u nabavku...
Potrebni sastojci:
- 300 grama tost hljeba
- Staropramen pivo
- 3 jajeta
- 300 grama edamer sira
- 50 grama pavlake
- 300 grama šunke
- kukuruzne pahuljice
- 30 grama maslaca
- ulje
- peršun i čeri paradajz (za dekoraciju)
Način pripreme
Na parče tosta složimo list sira, šunke, sira i poklopimo sa još jednim parčetom tosta. Izmutimo jaja, pivo i malo pavlake, u tu smjesu umočimo tost, a zatim ga umočimo u usitnjene kukuruzne pahuljice. Pržimo na malo ulja i maslaca dok ne porumeni sa svih strana.
Dekorišemo i serviramo.
Prijatno!