Savršena poslastica sa jagodama i sladoledom.
Isprobajte ovaj jednostavan recept za tart sa jagodama i sladoledom.
Sastojci:
225 grama mljevenog keksa
Kašičica mljevenog cimeta
Navrh noža soli
115 grama putera, na sobnoj temperaturi
900 grama jagoda, opranih i iseckanih na četvrtine
50 grama šećera
Jedna i po kašičica ekstrakta vanile
Četiri velike kugle sladoleda od vanile
Priprema:
Rernu zagrijte na 180 stepeni.
U pleh stavite četiri mini kalupa za tart.
U mljeveni keks dodajte cimet i so, promiješajte, dodajte otopljen puter i mutite mikserom dok se ne sjedini.
Smjesu rasporedite u kalupe, pritisnite tako da se dno i ivice lepo formiraju i pecite dok ne porumeni, 12 do 15 minuta. Ostavite da se sasvim ohladi.
U međuvremenu, napravite preliv od jagoda. U pleh rasporedite jagode, pospite šećerom i pažljivo ih promiješajte rukom, tako da ne zgnječite jagode. Poprskajte ekstraktom vanile, pa stavite u rernu na 15 do 20 minuta, da jagode omekšaju, a od soka koji je iscurio i šećera počne da se stvara sirup. Ostavite da se ohladi.
Kašikom sipajte fil od jagoda u gotove korpice, a pre serviranja dodajte po kuglu sladoleda.
Imate li vi neki dobar recept za kolače sa voćem?