Njoke sa pecenom bundevom i parmezanom.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Njoke sa pečenom bundevom i parmezanom

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Pripremaju se jednostavno, a oduševiće vas!

njoke Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/DronG

  Ako volite njoke, ali ih stalno pripremate u istom sosu, predlažemo vam ovo ukusno, aromatično jelo sa pravim jesenjim sastojkom, bundevom. Priprema je jednostavna, a ukus i miris bogati!

Sastojci:

400 grama njoki

400 grama bundeve

Dva lista žalfije

Tri kašike maslaca

Maslinovo ulje

So, biber

Parmezan

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Bundevu oljuštite i isecite na kockice, poređajte na pleh obložen papirom za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Posolite i pobiberite i pecite najmanje 20 minuta, dok ne porumeni i postane meka.

Njoke obarite u većoj posudi, u dobro posoljenoj vodi, zatim ih ocedite.

Maslac zagrejte u većoj posudi na srednjoj vatri, dodajte žalfiju i pržite je oko minut, dok ne postane krckava. Izvadite žalfiju, smanjite vatru i maslac zagrevajte dok ne postane boje svetlog karamela. Umešajte njoke i komade pečene bundeve, dobro promešajte, po potrebi posolite i pobiberite i poslužite toplo, posuto parmezanom, i po želji ukrašeno rukolom.

Kako vi najviše volite da pripremate njoke? Recite nam u komentarima!

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

loader