Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći burek u uživajte sa ukućanima u ukusnom doručku!
Donosimo vam recept za burek koji ćete moći da napravite kod kuće, a pročitajte i kako funkcioniše burekomat u Pančevu, bili smo tamo i isprobali ga!
Imamo još dobrih ideja za brza jela, za ručak isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hljeb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
Pola kilograma debelih kora za pitu
Šoljica vode
Šoljica ulja
Tri šoljice mlijeka (sve mjerite istom šoljicom)
Kašičica soli
Za fil:
150 grama mljevenog mesa
Glavica crnog luka, sitno isjeckanog
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Pakovanje kora podijelite na dva jednaka dijela. U šerpici pomiješajte mlijeko, vodu, ulje i so, pa zagrijte da se umlači. Izdinstajte luk i meso, posolite i pobiberite po ukusu.
Okrugli pleh dobro podmažite, prvu koru stavite suvu, a ostale jednu po jednu umočite u zagrijano mlijeko i ostale tečne sastojke, pa složite u pleh.
Kad potrošite polovinu kora, stavite meso, a zatim složite ostale kore, koje ćete prethodno takođe umočiti u mlijeko.
Ostavite da odstoji pola sata, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite toplo, uz jogurt. Prijatno!