• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad više nećete morati u pekaru: Najbolji recept za domaći burek

Autori mondo.rs Autori stvarukusa.rs

Isprobajte ovaj jednostavan recept za domaći burek u uživajte sa ukućanima u ukusnom doručku!

 Nikad više nećete morati u pekaru: Najbolji recept za domaći burek Izvor: Guliver/Getty images, ALLEKO

Donosimo vam recept za burek koji ćete moći da napravite kod kuće, a pročitajte i kako funkcioniše burekomat u Pančevu, bili smo tamo i isprobali ga!

Imamo još dobrih ideja za brza jela, za ručak isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hljeb sa sodom bikarbonom!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

Pola kilograma debelih kora za pitu

Šoljica vode

Šoljica ulja

Tri šoljice mlijeka (sve mjerite istom šoljicom)

Kašičica soli

Za fil:

150 grama mljevenog mesa

Glavica crnog luka, sitno isjeckanog

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pakovanje kora podijelite na dva jednaka dijela. U šerpici pomiješajte mlijeko, vodu, ulje i so, pa zagrijte da se umlači. Izdinstajte luk i meso, posolite i pobiberite po ukusu.

Okrugli pleh dobro podmažite, prvu koru stavite suvu, a ostale jednu po jednu umočite u zagrijano mlijeko i ostale tečne sastojke, pa složite u pleh.

Kad potrošite polovinu kora, stavite meso, a zatim složite ostale kore, koje ćete prethodno takođe umočiti u mlijeko.

Ostavite da odstoji pola sata, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite toplo, uz jogurt. Prijatno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop