Kombinacija fila s blagim ukusom limuna i osvježavajućeg voća.
Sastojci:
Tijesto:
250 g brašna
na vrh kašičice soli
100 g šećera
125 g putera
1 jaje
3 kašike mlake vode
Fil:
500 g sremskog sira
200 ml neutralne pavlake
100 g šećera
prstohvat soli
4 jajeta
1 kašika gustina
1 kašičica narendane kore limuna
Ostalo:
600 g očišćenih kajsija
200 g kupina
Priprema:
Tijesto: Brašno pomiješati sa solju i 100 g šećera. U sredini napraviti udubljenje, pa u njega dodati iseckan hladni puter. Dodati jaje i mlaku vodu, pa sve brzo izmesiti da ne počne da se lijepi. Ostaviti tijesto sa strane. Zagrijati rernu na 200 stepeni C. Sir pomiješati sa 100 g šećera, malo soli, slatkom pavlakom, gustinom, jajima i narendanom korom limuna. Razviti tijesto i njime obložiti dno i ivice nauljenenog pleha za tart, prečnika 26 cm. Sipati preko tijesta fil od sira i pavlake, pa preko rasporediti na kriške isječene i oljuštene kajsije i kupine. Peći u rerni otprilike 40 minuta.