• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ubuntu Guitarfest u Banjaluci 20. i 21. decembra

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Asocijacija gitarista "102 žice" vas poziva na drugi festival gitare Ubuntu Guitarfest, koji će biti održan 20. i 21. decembra u Banjaluci.

 Ubuntu Guitarfest u Banjaluci 20. i 21. decembra Izvor: Promo

Prvi dan festivalski sadržaj biće organizovan u prostorijama Muzičke škole Vlado Milošević, a drugi dan festival se seli u Banski dvor Kulturni centar.

Ubuntu Guitarfest je jedinstven događaj koji promoviše gitarski zvuk. Kao takav namijenjen je i širokoj publici i vrhunskim gitaristima, i pedagozima i njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitare.

Da bi svi oni našli svoju „gitarsku nišu“, program Festivala osmišljen je raznoliko, sa bogatim koncertnim programom, takmičenjem mladih gitarista, majstorskim radionicama, predavanjima na različite teme, te prezentacijama instrumenata graditelja iz BiH i regiona.

Možda će vas zanimati

Budući da je 2020. godina specifična i puna ograničenja zbog epidemije koronavirusa, Festival će ostati uskraćen za dio planiranih aktivnosti, ali vrhunski koncertni doživljaj i majstorske radionice za učenike i studente neće izostati.

Centralni događaj predstavlja večernji koncert Slobodana Milivojevića (SRB), docenta na Fakultetu umetnosti u Nišu, dok će se prvog dana Festivala na matine koncertu predstaviti mladi umjetnici iz BiH, Vedran Vujica i Nikola Jelačić.

Majstorske radionice su poseban vid gitarske obuke, pri kojoj gitarista sat vremena provede sa polaznikom, sluša njegovo sviranje i pomaže mu da svoj muzički izraz unaprijedi.

Radionice će držati:
- Slobodan Milivojević, docent na Fakultetu umetnosti u Nišu,
- Đani Šehu, docent na Muzičkoj akademiji u Sarajevu,
- Dejan Brkić, profesor u JU Muzička škola „Vlado Milošević“ Banjaluka i
- Nataša Jokić, docent na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Generalni sponzori Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Grad Banjaluka, a više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici festivala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop