• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktorka MSU RS, Sarita Vujković, dobila priznanje Društva istoričara Srbije

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković nagrađena je prestižnim priznanjem Društva istoričara umetnosti Srbije (DIUS).

 Sarita Vujković nagrada u Srbiji Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovo priznanje se dodjeljuje uz nagradu "Lazar Trifunović" za najbolju autorsku izložbu savremene likovne umjetnosti u Srbiji.

Nagrada je dodijeljena za izložbu "Na jug na jug! Idemo na jug!" koju je Vujkovićeva osmislila i priredila kao selektor za 30. Memorijal Nadežde Petrović, saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti.

Možda će vas zanimati

Nagradu za 2020. godinu dijele Sarita Vujković za pomenutu izložbu u realizaciji Umetničke galerije "Nadežda Petrović" u Čačku i autorski tim izložbe "Refleksije našeg vremena: Akvizicije 1993 – 2019.", koji čine Mišel Blanuša, Rajko Bošković, Svetlana Mitić, Žaklina Ratković i Miroslav Karić u realizaciji Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Nagrada "Lazar Trifunović" i priznanje Društva istoričara umetnosti Srbije se svake godine dodjeljuje stručnjacima sa prostora Republike Srbije, a ove godine ima posebnu važnost i u činjenici da je nagrađena Sarita Vujković, istoričar umjetnosti iz Republike Srpske.

Uručenje nagrada tradicionalno je planirano za 14. januar 2021. godine u Kulturnom centru Beograda, na dan rođenja značajnog istoričara umjetnosti i kritičara Lazara Trifunovića, svojevremeno najmlađeg direktora Narodnog muzeja, plodnog publiciste i profesora istorije umjetnosti 20. vijeka na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Povezano

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop