• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roman o najbolje proživljenom životu...

Autor Siniša Stanić

U banjalučkom Domu omladine sinoć je održana promocija romana "Himerina krv" beogradskog autora Slaviše Pavlovića. U pitanju je prva ikada napisna i izdata romanizirana biografija slavnog srpskog pisca i pjesnika Jovana Dučića...

 Siniša Pavlović, Himerina krv, promocija Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Moderator večeri bio je Ernest Bučinski...

Pavlović je na promociji naveo da se trudio da u svojoj knjizi prikaže "živog" čovjeka - sve one stvari sa kojim se Dučić susretao u životu, kao i njegove najvažnije trenutke, kako bi na najbolji način predstavio lik slavnog pisca.

"Još u djetinjstvu sam čitao Dučića i dopadalo mi se to što piše, u nekim momentima on mi je bio najveći pjesnik... Međutim, ono što je meni bilo uvijak interesantno i što sam sebi dao u zadatak bilo je da napišem romane o ljudima koje sam želio da upoznam, a o kojima nisu postojale knjige. Naravno, ne bih mogao o svima da napišem knjigu, ali baveći se Dučićem došao sam do jednog trilera života - veoma interesantna biografija, veliki broj ljubavnih afera, velik broj uspona i padova, jedna impresivna životna priča, mimo književnosti..."

Jovan Dučić imao je naročit odnos prema ženama, koje su ga ponajviše nadahnjivale, a o tome Pavlović kaže:

"Dučić je bio taj koji je volio zabranjene žene. Za njega je svaka ljubav morala da bude tajna, mistika... Uglavnom su bile i udate, a zbog toga je imao i veliki broj afera. Ono što je interesantno je da se on u tim ljubavima ipak nečemu nadao. Međutim, svakoj od tih ljubavi došao je kraj u trenutku kad se ta žena, koju on bezrezrevno voli, ipak odlučila za muža..."

I pored svih razočarenja, ushićenja, uspona i padova, životna priča Jovana Dučića jedna je od najboljih mogućih...

"Istoričar umjetnosti Milan Kašanin napisao je da je Dučić uspio sve što jedan čovjek iz svog života može da uzme, nigdje ništa nije pokvario, samo je napravio. I, po njegovom mišljenju, to je najbolje proživljeni jedan život... Iako sam ja i dalje ubijeđen, na osnovu svega što sam pročitao, da je Dučić umro veoma tužan..."

......

Slaviša Pavlović, pisac, pjesnik i novinar iz Beograda, do sada je objavio i romane "Stari zavet", "Nema šanse da ne uspem", "Zavet heroja", "Apisov apostol" i "Ratnici crne ruke".

Prevođen je na ruski jezik. Roman "Zavet heroja", objavljen je povodom 100 godina od početka Velikog rata i dva mjeseca je bio na top-listi bestseler romana u Rusiji.

Bio je i stručni konsultant u prvoj sezoni serije "Senke nad Balkanom".

Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop