• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promovisana knjiga "Pukovnik ludog konja" Borislava Jankovića

Autor Siniša Stanić

Borislav Boro Janković iz Mrkonjić Grada promovisao je svoju prvu knjigu "Pukovnik ludog konja" koju je spremao tridesetak godina i ima autobigrafski karakter, a čiji je čiji recenzent književnik Ranko Preradović.

 Promovisana knjiga "Pukovnik ludog konja" Borislava Jankovića Izvor: Srna

"Uvijek sam zapisivao ono što mi se dešavalo, a imao sam sreću da mi je život ličio na film pa sam ga samo prenio u knjigu. Pukovnik bih trebao da budem ja ili čitalac, svako od nas može biti pukovnik, a ludi konj je u stvari život", rekao je Janković sinoć novinarima.

On je dodao da je posljednjih desetak godina intenzivnije i ozbiljnije pisao, te da se dugo dvoumio u kojoj formi i obliku i u kojoj količini sadržaja da to sve objavi.

"Prve reakcije na knjigu su dobre, a ja volim kritiku jer mi je ovo sada uvod za neko dalje i ozbiljnije pisanje, zato posmatram te reakcije", rekao je Janković.

O knjizi "Pukovnik ludog konja" , koja je promovisana sinoć u kafiću Venus u Mrkonjić Gradu, govorili su Borini prijatelji, umjetnici.

Miloš Nenad istakao da je Boro čovjek slobode i da piše bez ikakvih formi.

"Borina knjiga zaslužuje da se čita, i može se reći da se u njegovoj knjizi nalazi velika motivacija za svakoga i da svako može postati kreativan čitajući je", rekao je Nenad.

Borislav Boro Janković je slikar, novinar, predsjednik ekološkog pokreta "Zelenkovac".

On je na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada osnovao galeriju "Zašto nije otišao Boro?!", koju je 11. juna 1988. godine svečano otvorio pjesnik Duško Trifunović.

Ekološki pokret, na čijem je čelu, je organizator brojnih aktivnosti na Zelenkovc kao što su likovna kolonija, džez festival i slično.

(Srna, Mondo)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop