• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Dare iz Jasenovca" 20. februara na RTS-u

Autor Dragana Božić

Srpski film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imaće ekskluzivnu svjetsku televizijsku premijeru na Prvom programu Radio-televizije Srbije 20. februara, javlja RTS.

 Premijera "Dare iz Jasenovca" 20. februara na RTS-u Izvor: YouTube/Screenshot/101 Studios

"Dara iz Jasenovca", srpski kandidat za Oskara, istorijska je drama koja je pokrenula lavinu komentara od pozitivnih do negativnih.

Film je premijerno prikazan 25. novembra u Gračanici.

Beogradska premijera uz prisustvo autorske i glumačke ekipe, zakazana je za 22. april kada se obilježava 76 godina od proboja posljednjih zarobljenika iz logora Jasenovac.

"Odluka da se film prikaže na televiziji prije normalnog života u bioskopima je nezavisno donijeta od reditelja Antonijevića i mene, a prouzrokovana je svom pričom koja se dešava oko filma, njegove nominacije za našeg kandidata za Oskara, a pogotovo na par neumjesnih i neosnovanih kritika - gdje je film naša propaganda i da Srbi nisu bili žrtve u Jasenovcu. Tako da je naša želja bila da prikažemo film prije vremena da ga što više ljudi vidi", istakao je producent filma Maksa Chatović.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS Olivera Kovačević kaže da je značajno da RTS u ovom trenutku emituje film "Dara iz Jasenovca".

Navela je da je bilo dosta kontroverzi u vezi sa ovim filmom od društvenih, istorijskih, umjetničkih i smatra da je pravi trenutak da građani Srbije pogledaju ovaj film i donesu svoj sud.

"Smatramo da je veoma značajno što se ova traumatična i bolna tema našla na filmskom platnu odnosno u jednom filmu i da se problem i trauma Jasenovca sagleda iz perspektive srpskih žrtava", rekla je Kovačević.

Film "Dara iz Jasenovca" snimljen je na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, a poslije zvanične premijere u Beogradu, naći će se na repertoaru bioskopa u Srbiji.

Istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svjetskom ratu, od 5. februara sa uspjehom se prikazuje u bioskopima širom Amerike.

(Tanjug)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop