• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stranci u noći": Pametna i zabavna predstava o tome kako će nam telefon "doći glave"

Autor Vesna Kerkez

Predstava "Stranci u noći", rediteljke Slađane Kilibarde, izvedena sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, naišla na topao prijem i dugotrajne aplauze predstavnika "sedme sile" iz Banjaluke.

 "Stranci u noći": Pametna i zabavna predstava o tome kako će nam telefon "doći glave" Izvor: Narodno pozorište RS

Da li ste ikad razmišljali o tome kako bi izgledalo druženje s prijateljima da svako mora da glasno pročita sve što mu stigne na telefon i sve razgovore vodi "na zvučniku"? Ova neobična igra sedmoro prijatelja okupljenih na večeri, na površinu izvuče njihove najveće strahove i tajne i oko toga je ispletena radnja ove predstave.

Izvor: Narodno pozorište RS

Tekst je djelo Ane Đorđević, koja ga je pisala po uzoru na italijanski film "Potpuni stranci", a glume Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

Riječ je o izuzetno modernom i duhovitom komadu, koji će vas istovremeno iskreno nasmijati, ali i natjerati da se zapitate da li se svi, baš poput likova, zaista samo pretvaramo da smo dobro, da smo zdravi, srećni, puni nade...?

Izvor: Narodno pozorište RS

"Stranci u noći" nisu samo puki prikaz uticaja razvoja tehnologije (u konkretnom slučaju mobilnih telefona i društvenih mreža) na međusobne odnose između ljudi. Oni su minuciozni portret ogoljenosti i samoće današnjeg modernog svijeta.

S partnerom ili solo, sa potomstvom ili bez njega, ljubav kao istinska potreba za pripadanjem, modernom čovjeku postaje klizav teren. Strah od iskrenog pripadanja pretvara se u strah od života kao takvog. zato je lakše navući masku i biti neko drugi, otporan, neranjiv i svemoguć.

Izvor: Narodno pozorište RS

Ogoliti se do kraja izazvalo bi suviše boli, pa zato radije pristajemo na životne korote koje nas održavaju u životu iza i unutar vlastitih zatvorenih vrata (ispred kojih ostaju naša djeca s najvažnijim pitanjem: Šta je to ljubav?", zapisala je rediteljka Slađana Kilibarda o ovom djelu, koje je posvetila nedavno preminulom mladom reditelju Igoru Vuku Torbici.

Zvanična premijera je u petak, 26. februara u 20 časova. Pogledajte tizer, a više informacija o ulaznicama čeka vas na sajtu NPRS.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop