• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zavetnici" otjerali Svetislava Basaru sa promocije knjige (VIDEO)

Autor Siniša Stanić

"Zavetnici" su prekinuli promociju u Aranđelovcu uz tvrdnje da Basara u svojoj knjizi pljuje po Srbiji i njenim velikanima

 "Zavetnici" otjerali Svetislava Basaru sa promocije knjige (VIDEO) Izvor: Kurir.rs

Predstavnici pokreta "Zavetnici" prekinuli su književno veče u Aranđelovcu, na kojem je bilo planirano predstavljanje knjige "Kontraendorfin" Svetislava Basare - romana koji je od svog pojavljivanja privukao veliku pažnju javnosti zbog negativnog narativa prema Srbima koji postoji u njemu.

Incident se dogodio na manifestaciji "Mermer i zvuci", a kako su na društvenim mrežama pojasnili pripadnici "Zavetnika", na ovakav korak odlučili su se zbog nedavnih napada Svetislava Basare na čuvenu pjesnikinju Desanku Maksimović.

"Organizatori su na manifestaciju Mermer i zvuci pozvali dobitnika Ninove nagrade za književnost Svetislava Basaru da promoviše delo 'Kontraendorfin' u kome pljuje po Srbiji i velikanima naše književnosti kao što su Desanka Maksimović i Ivo Andrić. Mi smo insistirali da pročitaju odlomak iz knjige, ali niko nije hteo da pročita od sramote, jer se tu vređa Desanka Maksimović. Mi smo sprečili održavanje te sramne književne večeri i očuvali čast Aranđelovca, Bukovičke banje i naših književnih velikana", kaže Željko Čorlija sekretar OO Srpske stranke Zavetnici Aranđelovac.

Književno veče nije održano, pišu novosti.rs.

(Novosti, Mondo)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop