• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi info-pult na Trgu Krajine: Raspitajte se o kulturnim događajima

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U cilju afirmacije pozorišne kulture grada, kao i u cilju promocije narednih kulturnih događaja danas će na na Trgu Krajine biti postavljen „Info pult kulture Banjaluka“, objavila je Gradska uprava.

 Novi info-pult na Trgu Krajine: Raspitajte se o kulturnim događajima Izvor: Grad Banja Luka

"Riječ je o urbanoj konstrukciji u kojoj će građani moći dobiti informacije o trenutnim i budućim kulturnim događajima u gradu, nabaviti ulaznice za neke od tih događaja, pogledati kratke forme kulturnih nastupa poput pjesničkih večeri ili izabranih dijelova predstava," navode iz Pozorišta mladih „DIS“ – koji su inicijatori ove ideje.

Inicijativi su se pridružili i Narodno pozorište Republike Srpske, Dječije pozorište Republike Srpske, Gradsko pozorište „Jazavac“, Studentsko pozorište Banjaluka, Kulturni aktivisti i akcije „Bradologija“, Agencija „Venturo“, a traju pregovori i sa ostalim drugim ustanovama i organizacijama is oblasti kulture u Banjaluci.

U Pozorištu „DIS“ kažu da je za postavljanje mobilne konstrukcije zaslužna Ustanova za stručno obrazovanje odraslih „WMTA Banja Luka“.

Prema njihovim navodima, info-pult će probno biti postavljen na period od 30 dana, kako bi se analizirale potrebe formiranja stalnog promotivnog punkta kulture u kojoj bi bile objedinjene sve informacije o dešavanjima, te punkta na kojem bi bile dostupne ulaznice za sve kulturne događaje.

Na pultu volontiraju članovi ansambla Pozorišta mladih „DIS.“

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop