• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarna “Audijencija” pred banjalučkom publikom 

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kultna predstava Ateljea 212 "Audijencija" Vaclava Havela igra u Gradskom pozorištu “Jazavac” u Banjaluci u srijedu, 22. decembra u 20 časova.

 Legendarna “Audijencija” pred banjalučkom publikom  Izvor: Promo/ustupljena fotografija

Glavne uloge tumače regionalne zvijezde Miodrag Radonjić (“Južni vetar”, “Ubice mog oca”, “Hotel Beograd”) i Nikola Rakočević (“Branio sam Mladu Bosnu”, “Krugovi”, “Državni službenik”, “Kosti”, “Pevačica”).

Ovo je treći put da se legendarni komad postavlja na scenu poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Bora Todorović i Petar Kralj i 1999. godine gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Izvor: Promo/ustupljena fotografija

“Velika je odgovornost kada igrate komad koji je sa velikim uspjehom već izvođen kod nas od strane velikih glumaca. Nama je to podstrek i nadamo se da smo napravili dobru “Audijenciju” koja će se dugo igrati. Mi smo se spontano okupili bez velikih pretenzija i iz dosadašnjeg iskustva mi se čini da je to najbolji način za stvaranje. Zadovoljstvo nam je da radimo zajedno i radujemo se svakom nastupu. Siguran sam da ćemo ujedno i zabaviti publiku, ali i da će se veoma zamisliti”, izjavio je Miodrag Radonjić

Radnja predstave se dešava u jednoj praškoj pivari i zasniva na dijalogu između glavnog lika Vaneka i njegovog poslodavca Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u pozorišnim prostorima.

Izvor: Promo/ustupljena fotografija

Intrigantna prošlost Audijencije čine je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija, muških tajni itd. Sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih.

Reditelj predstave je nagrađivani Milan Nešković a organizator gostovanja agencija “Venturo” iz Banjaluke.

Ulaznice možete kupiti u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop