• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen 13. Zaplet: Najbolja predstava “Moj muž”, evo ko su nagrađeni glumci

Autor Dragana Božić

Za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala Zaplet stručni žiri proglasio je predstavu „Moj muž“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta u režiji Jovane Tomić.

 13. Zaplet nagrade Jazavac Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Kako je saopštio žiri predstava je proglašena najboljom zbog “sveobuhvatnosti pozorišnog iskaza koji u sebi objedinjuje preciznu režiju, sadržajnu dramatizaciju, kreativnu kostimografiju i blistave glumačke uloge”.

Predstava "Moj muž" najbolja je predstava i po glasovima publike.

Nagradu za najbolju glumicu festivala dobila je Sanja Marković i Jovana Belović za virtuoznu partnersku igru i buket uloga u predstavi „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

“Nagradu za najboljeg glumca žiri dodjeljuje Stojanu Matavulju za ulogu Abela Znorka u predstavi „Enigmatske varijacije“ HNK Varaždin. Stojan Matavulj je u ovoj ulozi pokazao zavidnu studioznost i zrelost glumačkog postupka u slojevitom dramskom komadu Eriha Emanuela Šmita”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Jazavac.

Nagradu za najbolju mladu glumicu, po odluci žirija, osvojila je Kristina Pajkić za “nepatvoreno i predano potčinjavanje zahtjevnom glumačkom zadatku u predstavi „Aplikacija Voland“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta”.

Žiri je za najboljeg mladog glumca proglasio Aleksandra Jovanovića u predstavi „Aplikacija Voland“ Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta za izrazitu radost igre i punu uzajamnost vlastitog glumačkog postupka i cijeline pozorišnog čina.

Stručni žiri festivala radio je u sastavu Radoslav Milenković, glumac i reditelj, Nataša Ivančević, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Vida Davidović, dramaturškinja.

Tokom festivala publika je birala glumce večeri i to su redom bili: Sanja Marković (Moj muž), Aleksandar Jovanović (Aplikacija Voland), Stojan Matavulj (Enigmatske varijacije) i Rifat Rifatović (Ako dugo gledaš u ponor).

Podsjećamo, 13. Zaplet otvoren je 25. oktobra u Gradskom pozorištu Jazavac koji je ugostio pozorišta i glumce iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, a publika je imala priliku uživati u pet predstava, kao i bogatom pratećem programu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop